Timpul pentru Rulouri Exterioare
Bookmark this site! Rulouri exterioare
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Sfaturi utile
Detalii tehnice
Componente rulouri
Oferta distribuitori
Oferta plata in rate
 

Pentru intrebari rapide

Click pe imaginea de mai jos ...

Contacteaza-ne live pe YM acum !

sau suna-ne....

contacteaza-ne 0733 711 111
0722 552 536
0722 209 073

Sfaturi utile

Alegerea rulourilor exterioare

     Daca doriti sa achizitionati rulouri exterioare pentru ferestrele dvs. va recomandam alegerea rulourilor din aluminiu cu lamela de 39mm deoarece se pot executa  lungimi pana la 2,8 ml fata de cele din pvc care pot avea max. 1,8 ml (lamele din pvc nearmate).

La alegerea sistemului trebuie sa aveti in vedere ca ghidajele si caseta superioara sa fie tot din aluminiu (nu din pvc).

Durata medie de utilizare a celor din aluminiu este de 15-20 ani iar a celor din pvc este de 5-10 ani.

Pentru protectie antiefractie rulourile trebuie neaparat sa fie echipate cu bolturi automate sau manuale pentru blocarea acestora.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FORMAREA CONDENSULUI


Formarea condesului pe partea inferioara a geamului are loc in urmatoarele situatii:
-Existenta surselor generatoare de vapori: activitati casnice, baie bucatarie, etc. ( intr-o incinta standard, cu patru persoane, aerul este alimentat cu o cantitate de vapori de pana la 3 l/zi).
-Prepararea zilnica a hranei (utilizarea aragazului) genereaza o cantitate de abur de pana la 2 l/zi.
-Eliminarea prin respiratie a unei cantitati suplimentare de vapori determina o crestere a umiditatii, ce are ca rezultat formarea de condens, mai ales in timpul sezonului rece. Intr-un spatiu standard, vaporii rezultati prin respiratie alimenteaza zilnic aerul din interior cu 1-2 litri de apa.
-Prezenta plantelor naturale, amplasarea necorespunzatoare a surselor de incalzire si a glafurilor, obturarea circulatiei aerului prin draperii sau jaluzele reprezinta alti factori care contribuie la aparitia condensului. Trebuie retinut ca in cazul in care tamplaria este echipata cu un geam termoizolator cu un coeficient de transmisie termic foarte bun de 1,1 – 1,4 W/mpK cu Low-e condensul se produce mai greu si necesarul de ventilatie este mai redus, comparativ cu o tamplarie cu un geam termoizolator float clar al carui coefficient de transfer termic este mai mare sau egal cu 2,8 W/mpK.
Principalele calitati ale tamplariei din PVC sunt etanseitatea, rezistenta in timp si protectia termica. Etanseitatea, pe langa avantajele evidente, elimina insa posibilitatea schimburilor necontrolate de aer, acestea revenind utilizatorilor. Lipsa de ventilatie dintr-o incapere duce in mod inevitabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condesului pe geamul termoizolant incepand de la partea inferioara a sticlei. Odata cu cresterea umiditatii, condesul urca la partea superioara a acesteia ducand in final, daca nu se intervine operativ, la transormarea condensului in picaturi.
-Condensul pe foaia de sticla apare la inceputul sezonului rece atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, respectiv cand exista o umiditate ridicata a aerului din incinta, iar suprafata sticlei la interior este “rece” nefiind incalzita corespunzator .
ATENTIE !!!! OPRIREA IN MOD INTENTIONAT A SURSELOR DE INCALZIRE IN PERIOADA SEZONULUI RECE CAND TEMPERATURA EXTERIOARA SCADE SUB 10°C DUCE IN MOD INEVITABIL LA RACIREA PERETILOR SI A ANSAMBLULUI DE TAMPLARIE FAVORIZAND APARITIA CONDENSULUI PE FOAIA DE STICLA DIN INTERIORUL CASEI.
TOTI FACTORII SI SITUATIILE PREZENTATE MAI SUS SUNT ELEMENTE DETERMINANTE DE CONDENS !!!!!!!
-Condensul este un fenomen absolut normal a carei aparitie nu conduce neaparat la ideea ca tamplaria din PVC nu este bine executata !!!! In sezonul rece o buna aerisire a incaperii,incalzirea peretilor incaperii la o temp. constanta de 23-24°C minim 10 zile si directionarea corecpunzatoare a aerului cald catre foaia de sticla a geamului termoizolant printr-o pozitionare corespunzatoare a radiatoarelor in sezonul rece precum si folosirea geamului LOW-E va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Curatarea ferestrelor

-imediat dupa montaj, rugam a nu se indeparta folia protectoare a profilelor decat daca s-au refacut in totalitate glafurile ferestrei
-aceasta masura suplimentara este pentru a proteja la maxim luciul si forma deosebit de neteda a profilului, impiedicand astfel matuirea lui prin sablare cu resturile de nisip aferent zidariei.
-datorita suprafetei lor netede si incarcarii cu substante antistatice si ignifuge, profilele “REHAU” din PVC pot fi usor curatate.
-pentru indepartarea petelor de murdarie provenind din praf si ploaie, se pot utiliza detergenti uzuali si apa calduta.
-detergentii cu abraziune si materialele de frecat aspre nu se admit deoarece aspresc suprafata profilului si o matuiesc in acelasi timp.
-murdaria ce apare in mod uzual la confectionarea ferestrelor, ca de exemplu grasimi de la feronerie sau de la marcaje (pix, creion, marker) se indeparteaza cu apa si detergent.
-nu se vor utiliza urmatoarele: benzina sau diluanti cu particula nitro.
-rugam a se indeparta folia protectiva in maxim trei luni de la data montajului,in caz contrar existand riscul imprimarii foliei protective in textura materialului datorita factorilor externi(caldura excesiva,raze infrarosii,etc).

 

rulouriexterioare.eu CopyRight | All Rights Reserved
[ Acasa ] [ Despre noi ] [ Servicii ] [ Produse ] [ Galerie ] [ Preturi ] [ Contact ]